Volby podle Čechů doma a v zahraničí

Volby, volby, volby….a ty neradostné zapeklité výsledky…a nejistá budoucnost…co k tomuto tématu ještě říci? Asi nic. Všechno již bylo řečeno, okomentováno a zanalyzováno.

Možná by Vás mohlo potěšit, že některá zahraniční média jsou výsledkem našich voleb nadšena: „Sex, lži a volební hlasy“, hlásá Washigton Post.

Tak já možná přidám jen jednu perličku nakonec. Češi nejsou jednolitým monolitem…jsme Češi a Češky různých druhů a odrůd. Samozřejmě Vy, co žijete v té zemi, co mlékem a strdím oplývá, to všechno vidíte lépe, máte větší vliv a Vaše volební hlasy mají přímý vliv na Vaši bezprostřední budoucnost. Prý po volbách bude všem lépe, slibovali političtí lídři před volbami….prý Vás i nás čeká nový úsvit za soumraku a jiné zázraky! Moc bych to Vám i sobě přála.

Volby CRNevím, jak to všechno bude, nemám křišťálovou kouli, a tak přidám jen tu slíbenou perličku. Snad některé z Vás potěší (jiné možná rozčílí či rozesmutní…to je všechno v pořádku, jak jsem pravila na začátku, jsme sice všichni Češi, ale to neznamená, že nutně musíme mít stejný názor!).

Jelikož je mým více než přechodným domovem Hongkong, ráda bych se s Vámi podělila o srovnání výsledků voleb u Vás doma a v zahraničí. Jen tak pro Vaši představu: v prezidentských volbách jsme volili ospalého knížete.

Přišel nám prostě jako lepší alternativa k sebestřednému zemanovi z Vysočiny.

54,32 % vs. 10,06%. Až tak jsme radikální!!!

V Hongkongu jsme byli všichni pro spícího bdícího, jen jeden občan hlasoval pro Becherovku s rumem (dosud jsme ho neodhalili…ale typuju, že to byl ten záhadný Pepa z Hongkongu, co nezištně posílá miliony na konta různých českých politických stran!) 

No a tedˇ ta perlička o tom, jak by výsledky voleb dopadly podle nás, zbloudilých krajanů. Takto se hlasovalo v České republice. (netřeba dále komentovati, již to všechno bylo řečeno) A takhle to dopadlo v zahraničí.

Top na vrcholu, následovaný Zelenýma a ODS….ČSSD na čestném šestém místě… a co například strany, jejichž existenci česká média popírají? Jako například Piráti? http://www.lupa.cz/clanky/ceske-televizi-stale-z-grafu-mizi-pirati-i-svobodni-na-kritiku-odpovida-mazanim/

Ti jsou u Čechů v Číně na sedmém místě, před ČSSD a Okamurou. Česi v Číně jim dali 4,37 % a téměř by je poslali do pomyslného parlamentu. Což Čechy v Číně staví celkem do spříznění s těmito kraji (v závorce Piráti): Karlovarský (3,17 %),  Plzeňský (3,19 %) a Liberecký (3,31 %). Tak alespoň nějaké spříznění duší se nám tu rýsuje.

A jen tak pro zajímavost...v Číně jsme měli volební účast 80,54%. 

http://volby.idnes.cz/poslanecka-snemovna-2013.aspx?t=celkove-vysledky&s=5&o=AS&o2=CN